Sminktetoválás nyáron?

2017.07.30

Szerző: Wächter Krisztina

Gyakori kérdés, hogy nyáron lehet-e sminktetoválást készíttetni?

Természetesen, nyáron is lehet tetováltani, csak néhány szabályt be kell tartani!

Fontos, hogy tetoválás után 2 hétig kerülni kell a direkt napozást, és a sminktetoválás előtt 1 hétig sem ajánlott a napozás, szoláriumozás. A megfelelően ápolt bőrbe épül be a legideálisabban a pigment. Napozás által a bőr veszít nedvességtartalmából, elveszti rugalmasságát. Ezért érzékenyebbé, vérzékenyebbé válik a bőr és így a beavatkozást is fájdalmasabban éljük meg az érzéstelenítés ellenére is.

Miután elkészíttettük a sminktetoválást, 2 hétig TILOS az érintett bőrterületet feláztatni a fertőzésveszély miatt és a pigmentek egyenletes beépülése érdekében. NEM ajánlott a fürdőzés, szauna, wellnes, napozás, szolárum használata a tetoválástól számított 2-4 hétig.

Gyógyulás után is ajánlatos fényvédő krémek használata a tetovált területen, hogy a pigmentek minél tovább a bőrben maradjanak.

Ha elhatároztuk, hogy smiktetoválást készíttetünk, akkor ezen információk tudatában egyeztessünk időpontot az általunk kiválasztott szakemberrel.

#microblading #szemöldöktetoválás #sminktetoválás #wachterkrisztina #wachterkrisztikozmetika #wachterkrisztisminktetoválás