Amit a sminktetoválásról tudni kell

Miért dönts a sminktetoválás mellett?

Talán te is azok közé tartozol, akik alaposan átgondolják az érveket és ellenérveket, mielőtt meghoznak egy olyan komoly döntést, mint például a sminktetoválás készíttetése. Mivel évek óta tetoválok, sőt nekem is van sminktetoválásom, összegyűjtöttem neked azokat a legmeggyőzőbb indokokat, melyek a tartós smink mellett szólnak:

 • Ez a pár órás beavatkozás, évekig szebbé teszi majd az arcodat.

 • Reggeltől estig tartó kényelmet biztosít, hiszen reggelente nem kell hosszú időt szemöldök rajzolgatással, szemhéj kihúzással vagy épp rúzsozással töltened.

 • Ha sminktetoválásod van, akkor is nyugodtan sminkelhetsz, hiszen egy csodás alapot ad a make up-nak. Ha viszont épp nincsen kedved, akkor is lesz egy alapsminked, ami kellő magabiztosságot kölcsönöz számodra a hétköznapokon.

 • A sminktetoválás nagyon harmonikussá teszi az arcot, a vendégeim pedig arról számolnak be, hogy fiatalabbnak érzik magukat tőle.

 • Kevés kellemetlenebb dolog van egy csúnyán elkenődött sminknél. De ha tartós sminked van, akkor nyugodtan sportolhatsz,  napozhatsz, úszhatsz, strandolhatsz, a sminked biztosan a helyén marad.

 • Ha úgy gondolod, hogy egy sminktetoválás nagyon művi dolog, akkor nézegesd meg a weboldalam galériáját, Instagram oldalam,  vagy a Facebook oldalam fényképalbumát, mert a legtöbb vendégem a természetes hatású tartós smink mellett teszi le a voksát, és a végeredmény egyáltalán nem mesterséges vagy túlzó.

Mennyire fájdalmas a sminktetoválás?

Inkább kellemetlen, mint fájdalmas. De ez is egyénenként változó. Az utóbbi években rengeteg fejlődésen ment keresztül a szakma, mind az eszközök tekintetében, amik kevésbé traumatizálják már a bőrt, és a sminktetováló technikák is finomodtak. A kimondottan sminktetoválásra kifejlesztett érzéstelenítőkrémek használatával nem kell, hogy fájdalmas legyen a sminktetoválás. Kisebb fájdalomra csak a tetoválás elején kell számítani, amikor a tű először hatol be a bőrbe. Ilyenkor már megnyitjuk a bőrszövetet és a speciálisan sminktetováláshoz használandó érzéstelenítők gyorsan felszívódnak, nagyon hatásosak, tetoválás közbeni folyamatos  használatukkal jelentősen csökken a kellemetlenség.

A fájdalomérzet területenként eltérhet, a bőr vastagsága, érzékenysége miatt. Tapasztalatom szerint a szemöldöktetoválás az a rész, ami mindenkinek minimális kellemetlen érzéssel jár, és gyakori, hogy el is szundít a vendég a szemöldöktetoválás készítése közben.

A szemhéj bőre nagyon vékony, érzékeny, ezért ezt a részt a piacon lévő engedélyezett, legerősebb krémmel érzéstelenítem el, vendégeim így mind jól tűrik a szemhéjtetoválást is. Visszajelzéseik alapján kellemes csalódásban van részük, mert sokkal rosszabb érzésre számítottak. Kérésükre, ha szükségesenk érzik, a tetoválás közben is kapnak még érzéstelenítő zselét. Szemhéjtetoválás alatt a vendég szeme minden esetben csukva van, és határozott kéztartásomtól nem tudja tetoválás közben kinyitni.

Ajaktetoválás az a terület, ami leginkább üdévé, frissé, fiatalabbá varázsolja a nők arcát, megjelenését, ezért is nagy kedvenc a hölgyek körében. Szintén egy nagyon érzékeny terület a tetoválást illetően, de ahogy a szemöldök és szemhéj területét el tudom érzésteleníteni, úgy az ajak sem kivétel ez alól. Tetoválás közben speciálisan sminktetoválásra kifejlesztett érzéstelenítőkrémet használok, így biztosíthatlak arról, hogy az ajaktetoválás is csak kisebb kellemetlenséggel jár. Fontos számomra, hogy a vendég kellemes élménnyel távozzon a tetoválások után, és inkább feltöltő, kikapcsolódó énidő legyen a szépülése.

Hány évig marad a bőrben a sminktetoválás?

Az első kérdések egyike, amit feltesztek nekem, hogy mennyire tartós a tartós smink? Ezt bizony több minden befolyásolja. Először is induljunk ki abból, hogy a bőr egy élő szövet, ahol a sejtmegújulási folyamat állandó, ezáltal az elhalt hámsejtek leválnak és újak kerülnek a felszínre. Mivel a sminktetoválás csak a bőr legfelső rétegében történik, ezért tud elhalványodni és lassacskán kikopni a bőrből. Ha megakarjuk őrizni a színét, akkor időnként szükség van frissítésre. A tartósságot azonban egyéb tényezők is befolyásolják. Ilyen például a túlzásba vitt napozás, szoláriumozás illetve a vendég bőrtípusa. Nagy általánosságban elmondható, hogy a különböző területek körülbelül ilyen időközönként igényelnek újabb pigmentálást:

 • Szemöldök tartóssága: 1,5-2,5 év

 • Szemhéj tartóssága: 3-5év

 • Ajak tartóssága: 3-5év

Mikor van szükség előzetes konzultációra? 

Mielőtt bármi végleges történik, és tű érné az arcod, minden egyes sminktetoválás előtt megbeszéljük, és tervet is készítek arról, hogy milyen lesz a várható eredmény. Amennyiben még nem vagy biztos a döntésedben a sminktetoválást illetően, részt vehetsz egy személyes konzultáción, ahol megbeszélünk minden felmerülő kérdést, és ha szeretnéd megrajzoljuk, hogy milyen lesz az eljárás végeredménye.

Mely esetekben érdemes időpontot kérned egy személyes konzultációra?
 • ha még nem vagy 100%-ig biztos benne, hogy szeretnél sminktetoválást

 • ha rengeteg kérdésed van, mielőtt végleg a tetoválás mellett döntenél

 • ha szeretnéd tudni milyen lesz a végeredmény a sminktetoválás után

 • ha szeretnél rátalálni a megfelelő formára, vagy csak kíváncsi vagy, hogy állna neked a sminktetoválás, akkor előrajzolom neked

 • ha eddig nem sminkelted magad, de úgy érzed ideje lenne elkezdeni, mert az idő múlásával halványul, vékonyodik az ajkad, kopik a szemöldököd szőre

 • ha már van meglévő sminktetoválásod, de változtatni szeretnél rajta

 • ha szeretnéd, hogy allergia tesztet készítsek, mert több mindenre allergiás vagy, és szeretnéd, ha kiderülne, hogy egyáltalán gondolkodhatsz-e tetováláson

Időpont egyeztetés a konzultációra is szükséges, és körülbelül 30 percet vesz igénybe! Jelentkezz bátran!

Mire kell figyelni sminktetoválás előtt?

A sminktetoválásra fontos, hogy alaposan felkészüljünk, hiszen azt szeretnénk, hogy a lehető legjobban sikerüljön. Készüljünk fel rá testileg és lelkileg is megfelelően. Van pár dolog, ami tiltólistás, ezeket kerüljük, ha azt szeretnénk, hogy az eredmény tökéletes és tartós legyen!

 • A tetoválást megelőző 2 hétben olyan fehérítő, hámlasztó kezelésre, mely a tetoválandó területet is érinti, már ne menjél.

 • A tetoválás előtti héten a tartós szempillafestés sem ajánlott, mert a pillatő között a bőrt érzékennyé teszi a festés által lezajló kémiai folyamat. Utána pedig 1 hónapig ne legyen tartós szempillafestés.

 • Szemöldöktetoválás előtt a tartós szemöldökfestés az utolsó 14 napban már nem javasolt, hiszen a pigment kiválasztásánál figyelembe veszem a természetes szőrszálak színét, a színharmónia érdekében. Ha tudod, hogy a te esetedben lassan kopik le a szemöldökszőrről a festék, úgy mindenképpen vedd figyelembe a kérésemet, és ennek függvényében már ne festesd a tetoválás előtti hetekben.

 • A szemöldök gyantázását szintén nem ajánlom a tetoválás előtt 1-2 nappal már, mert érzékennyé teszi a bőrt. Ajaktetoválás esetén a bajuszrész gyantázását is a bőr esetleges sérülése vagy érzékenysége miatt korábban kell elvégezni.

 • A szoláriumot és a napozást 1 héttel a beavatkozás előtt már kerülni kell, mert a napozástól ill. a szoláriumozástól kiszáradt és megvastagodott bőr negatív irányban befolyásolja a pigment bevitelét.

 • Már a tetoválás előtti napon se igyál alkoholt, és kifejezetten tilos nyugtató vagy bármilyen amfetamin származék használata az eljárás előtt!

 • Ne gyere éhesen, mert aki éhes, az sokszor türelmetlen is. A tetoválás pedig egy aprólékos eljárás, melyhez kellő nyugalom és türelem szükséges.

 • Gyere kipihenten, mert akkor sokkal jobban viseled majd a tetoválást, ami egyébiránt nem fájdalmas, de bizony több órán keresztül készül.

 • Szánd rá az időt, vegyél ki szabadságot. Ne siess másik időpontra közvetlenül a tetoválás után, mert akkor közben is az órádat fogod nézni, és kapkodáshoz vezethet. Pedig mindketten azt szeretnénk, hogy az arcod sugárzó, tökéletes és harmonikus legyen, ahhoz pedig sok türelem és koncentrált figyelem szükséges.   

Mit tegyél és mit ne tegyél a sminktetoválást követően?

A sminktetoválás gyógyulási ideje 4-6 hét. Ezalatt az időszak alatt néhány dologra oda kell figyelni, hogy a tartós sminked tökéletes legyen.

 • Ebben az időszakban kifejezetten TILOS közös fürdőbe és szaunába menni 4 hétig, a fertőzések elkerülése végett.

 • A gyógyulás ideje alatt ne napozz és kerüld a szoláriumotis 2 hétig! Későbbiekben is fényvédőkrém használatát javaslom napozáshoz.

 • Az intenzív sportolás sem ajánlott, míg a tetoválásod gyógyul. Sokféle sportolási lehetőség közül azt válasszuk a gyógyulási szakaszban, amelyik nem  jár az arc erős izzadásával.

 • A tetoválást követően a száj esetében kb. 1 napig duzzadt a terület, szemnél 1-2 napig lehetséges, szemöldök esetében nem jellemző. Ha a duzzanat kellemetlen, hideg borogatással enyhíthető, de a területet feláztatni TILOS.

 • A varrt, ami a tteoválást követő 2. naptól alakul ki TILOS kapargatni, magától le fog esni.

 • Csak az általam adott utóápoló használata megengedett, csak ezért tudok felelősséget vállalni. Használata bizonyos esetekben is csakis fátyol vékony mennyiségben lehet, mert a krémtől felázott terület a pigment beépülését megakadályozza. 

 • Alap, hogy mindig tartsuk be az alapvető higiéniai szabályokat.

 • Kontaktlencse használata a szemhéj tetoválást követő néhány napban nem javasolt!

+1

 • Légy türelmes! A pigment teljes beépülésének, színének kialakulásához 6 hétre van szükség, utána pedig lehetőséged van a korrekcióra!

Mindezeket természetesen a tetoválás előtt és után, személyesen is elmondom neked és írásban is megkapod.

Milyen esetben nem szabad sminktetováltatni?

Bizony vannak olyan szituációk, amikor a sminktetováló is azt mondja, hogy nem tetoválhat. Általában ezek átmeneti élethelyzetek, melyek megszűnésével vagy megszűntetésével, a későbbiekben már elvégezhető a sminktetoválás. Hogy melyek ezek?

 • ha a tetoválandó területen anyajegy vagy szemölcs van

 • friss bőrsérülés, gyulladás, vírusos, bakteriális fertőzés esetén

 • ha antibiotikumos kezelés alatt vagy. Antibiotikum kúra bejefejzése után pedig minimum 3 hétet szükséges várni

 • terhesség vagy szoptatás ideje alatt, a szülés utáni 3 hónapban, mert a hormonváltozás befolyásolhatja a pigment beépülését

 • az arcon végezett friss plasztikai beavatkozás után

 • ha sugárkezelés, kemoterápia alatt állsz, és az azt követő időszakban is csak orvosi beleegyezéssel készítem el a sminktetoválást

 • ha aktív herpeszed van

 • bármilyen krónikus betegség esetén, csak írásos orvosi igazolással

 • ha a kezelendő területen tűzfolt van, ekcémás, rozaceás, duzzadt, hólyagos, kicserepesedett vagy túl mélyen és erősen ráncos a bőr

Ha bizonytalan vagy abban, hogy lehet -e sminktetoválásod, akkor keress bátran elérhetőségeimen és személyesen egyeztetünk!

Miért szükséges a korrekció?

A sminktetoválás készítése két felvonásból áll. A második rész a korrekció, melyre minden esetben szükség van. Nálam a korrekcióért már nem kell külön fizetned, a sminktetoválás ára tartalmazza azt.

Lássuk, miért is van rá szükség!
 • Előfordulhat, hogy nem egyenletesen maradt bent a pigment az első alkalom után, ilyenkor pótlom.

 • Az első alkalom tetoválása általában 80%-ban marad meg, ezért ha a gyógyulási folyamat alatt nem maradt bent a pigment, ilyenkor visszatetoválom.

 • Ha színén és formáján szeretnél még változtatni egy keveset, akkor korrigálom.

 • A korrekció után tartósabb lesz, hiszen rétegezve juttatom be a pigmentet.

 • Ezek az utolsó simítások, ilyenkor véglegesedik a tartós smink.

Mint írtam, hogy az ár tartalmazza az egyszeri korrekció költségét, amennyiben a tetoválást követő 3 hónapon belül megtörténik. Ha később térsz vissza, akkor már feláras az eljárás. A korrekció utáni gyógyulás megegyezik az első alkalom utánival.

Hogyan tovább, ha már döntöttem?

Ha megszületett az elhatározás és az elképzelés, ha nincs ellenjavallat, egyeztess időpontot a kiválasztott vagy ajánlott szakemberrel. Itt történik az igények és a lehetőségek átbeszélése, a forma egyeztetése. Egy munkájában jártas szakembertől minden kérdésünkre választ kapunk. Szívesen és türelmesen segít megtalálni a legelőnyösebb szemöldök, szájformát vagy szemhéjvonalat. A személyre szabott sminktetoválás megtervezésénél kulcskérdés a precizitás és a türelem!

A sminktetoválás ajándéknak is kitűnő!

Ajándékutalvánnyal bármely alkalomra örömet szerzel szerettednek. A kiválasztott szolgáltatás névre szólóan vásárolható teljes értékében, vagy választott összegben.

Az ajándékutalvány átvehető személyesen a szalonban, vagy az ár utalása után e-mailben küldöm a sorszámozott utalványt. Részletekért keress elérhetőségeimen.