Sminktetoválás nyáron

2019.05.28

Szerző: Wächter Krisztina

A nyár közeledtével joggal felvetődhet benned, hogy a nyári hónapokban lehet-e sminktetoválást készíttetni?


Igen, nyáron is lehet tetováltani, csak néhány szabályt be kell tartani!

Fontos, hogy tetoválás után 2 hétig kerülni kell a direkt napozást, és a sminktetoválás előtt 1 hétig sem ajánlott a napozás, szoláriumozás. A megfelelően ápolt bőrbe épül be a legideálisabban a pigment. Napozás által a bőr veszít nedvességtartalmából, elveszti rugalmasságát. Ezért érzékenyebbé, vérzékenyebbé válik a bőr és így a beavatkozást is fájdalmasabban éljük meg az érzéstelenítés ellenére is. Kellő mennyiségű hidratálás pótlásával a bőr ismét ideális állapotába hozható.

Miután elkészíttetted a sminktetoválást, 2 hétig TILOS az érintett bőrterületet feláztatni a fertőzésveszély miatt és a pigmentek egyenletes beépülése érdekében. NEM ajánlott a fürdőzés, szauna, wellnes, napozás, szolárum használata a tetoválástól számított 2-4 hétig.

Gyógyulás után is ajánlatos fényvédő krémek használata a tetovált területen, hogy a pigmentek minél tovább a bőrben maradjanak. Szemedet óvd a naptól UV fényt szűrő napszemüveggel.

Ha megfogadod az ápolási tanácsokat, és betartod az utasításokat, akkor biztos, hogy elégedett leszel a végeredménnyel! Boldogan viseled majd a sminktetoválásodat, mert tudod, hogy nem érhet kellemetlenség, nem kenődhet el a sminked a forró napokon és a hűsítő csobbanásnak is ellenáll. Mindig minden körülményben tökéletes leszel! Ha elhatároztad, hogy smiktetoválást készíttetsz, akkor ezen információk tudatában egyeztess időpontot az kiválasztott szakemberrel.

Ne késlekedj, már csak az időpontodat kell lefoglalnod! :)

#sminktetoválás #szájsatir #szájtetoválás #szemöldöktetoválás #pmu #permanentmakeup #professionellepmu #pmulips #wachterkrisztikozmetika #wachterkrisztisminktetoválás #sminktetoválásköszeg #augenbrauentatto #liptattoo #augentattoo