Néhány jó tanács, hogy hogyan készülj fel a sminktetoválásra?

2019.04.16

Eljött a sminktetoválásod várva várt időpontja, amit talán hetekkel korábban már egyeztettél.

Biztosan kaptál akkor is választ kérdéseidre, de előfordul, hogy a sok új információ mellett megbújik néhány szintén fontos tudnivaló. :) Ezért most csokorba gyűjtöttem Neked az úgynevezett gyakran feltett kérdéseket!

Azzal is biztosan tisztában vagy, hogy a sminktetoválás nem egy kényeztető kozmetikai kezelés. Habár többféle érzéstelenítőt is használok tetoválás közben a kellemetlenség enyhítésére, Neked is fontos szereped van a sikeres végeredményben.

  • Idő: a sminktetoválásra szánt időt, te is tartsd tiszteletben. A tetoválás utánra ne tervezz közvetlen olyan programot, amire fontos, hogy pontos időben odaérj, mert az türelmetlenséget okoz, amivel nehezíted a munka befejezését, és egy sminktetoválásnak kevés nagyobb ellensége van, mint a kapkodás.

  • Kipihentség: Figyelj arra, hogy ne egy fárasztó nap után, esetlegesen ne egy átbulizott éjszaka után gyere tetováltatni. Fáradtan mindenki érzékenyebb, türelmetlenebb.

  • Hidratáltság: Nem elégszer hangsúlyozzák a megfelelő napi folyadékbevitel szükségességét. Mindez a bőr hidratáltságára is vonatkozik. A száraz bőrbe nehezebb a pigmentet bejuttatni és könnyen sérül a bőr a beavatkozástól. Ajaktetoválás esetében mindenképpen szükséges az ajkakat hidratálni ajakápolóval, ha eddig még sosem, akkor az időpontot megelőzően minimum 1 héttel el kell kezdeni ápolni.

  • Napozás, szoláriumozás: Sminktetoválást megelőző egy hétben már nem ajánlott a napozás! Az arcot védeni kell az UV sugaraktól. A nap szárítja, megvastagítja a bőrt és ez szintén nehezíti a beavatkozást. Nem beszélve az napozás által esetlegesen leégett bőr sokkal érzékenyebben reagál minden érintésre.

  • Éhség: Figyelj arra is, hogy ne érkezz éhesen. Éhségérzet esetén a tűrőképesség is csökken.

  • Menstruáció: Minden nő másként reagál a menstruációs időszakára. Ha tudod, hogy a ciklusod mely napjain vagy érzékenyebb, akkor ezt vedd figyelembe az időpontod egyeztetésekor.

Még egy lényegi kérés! Ha esetlegesen a jó előre megbeszélt időpont halaszthatatlan dologgal ütközik, időben kérd az időpontod módosítását! A sminktetováló kozmetikus mester is a munkájából él. Az elvégzett munka után jár neki a fizetés, ezért add meg a lehetőséget, hogy ne maradjon üresen az időpontja és az újratervezés módszerével kitöltse azt.

Köszönöm, ha betartod a jó tanácsokat, így a sikeres végeredményhez Te is nagyban hozzájárulsz :)

Szeretettel várom jelentkezésedet sminktetoválásra, ha még tavasszal szeretnél egy, a nyári melegben is tartós sminket!

#sminktetováláskőszeg #wachterkriszti #wachterkrisztiköszeg #wachterkrisztisminktetovalas #szemöldöktetovalas #ajaktetovalas #szemhéjtetovalas