Mit kell tudnod a szemhéjtetoválásról?

2017.11.30

Szerző: Wächter Krisztina

Minden nő álma, hogy időt spóroljon meg reggelente készülődés közben


Milyen jó, amikor mosakodás után csak a mindennapi arcápolásról, bőrünk hidratálásáról, arcunk védelméről kellene gondoskodnunk szépségünk érdekében.A természetes sminktetoválás praktikus megoldás, mert egész nap tartós marad! Nem kell elkenődött sminktől aggódni. A legtöbb nő sminkeszközei között biztosan van egy fekete szemceruza, amivel szemünket kihangsúlyozhatjuk. A sminktetoválás lehetővé teszi, hogy szemkontúr tetoválással ezt a mozzanatot elhagyjuk.

Milyen lehet egy szemkontúr tetoválás?

Mindenképpen egyedi!

  • vékony fekete vagy sötét barna - a pillatőben, hogy dúsabbnak tűnjön a szempillánk
  • vastag tusvonal - határozott stílusban
  • satírozott, mintha a ceruzát satíroztuk volna el - barna, zöld, szürke vagy lila színű
  • vékony fekete vonal fölé egy másik választott szín
  • butterfly - szemhéj satírozása több színnel

Amit tudni érdemes!!!! 

Ha műszempillát viselsz, a szemhéj tetováláshoz mindenképp el kell távolítani, néhány nappal a tetoválás időpontja előtt. Szempillát is min. 2 nappal a tetoválás előtt lehet tartósan befesteni. Esetleg ezt érdemes megtenni, mert a beavatkozás után 2-3 hétig nem javasolt. Ebben az időszakban TILOS a szauna, élményfürdők használata is és óvni kell a szemet az erős napsugárzástól. 4-5 napig óvatosan kell mosakodni is, hogy ne ázzon fel a tetovált terület. Kapargatni, dörzsölni sem szabad, hagyni kell, hogy a var magától váljon le. Türelemmel kell lenni 6 hétig, mert a korrekcióra csak ezután kerülhet sor vagy 3 hónapon belül. A korrekciónál pótlom az esetleges pigment hiányosságokat. A korrekció utáni gyógyulási időre is ugyanazok a betartandó szabályok vonatkoznak, mint az első alkalom után.

Kontaklencse viselése sem ajánlott 4-5 napig, érdemes ebben az estben már a tetoválás időpontjára szemüvegben érkezni. 1-2 napig enyhe duzzadás előfordulhat a szemhéjon.

Ezen ismeretek figyelembe vételével érdemes időpontot egyeztetned.

#sminktetoválás #szájsatir #szájtetoválás #szemöldöktetoválás #pmu #permanentmakeup #professionellepmu #pmulips #wachterkrisztikozmetika #wachterkrisztisminktetoválás #sminktetoválásköszeg #augenbrauentatto #liptattoo #augentattoo