Milyen gyakran kell a sminktetoválást frissíteni?

2019.01.30

Szerző: Wächter Krisztina


A sminktetoválás pigmentjének kialakulása, tartóssága a bőrben, több tényezőtől függ. Nagyban befolyásolja a bőrtípus, az életvitel és a pigmentek összetevői.


Száraz, zsír és vízhiányos vékony bőrben a pigmentek tartósabban megmaradnak, mint a zsíros bőrben. Természetesen a bőrmegújulási folyamat is mindenkinél lehet más. Akinél gyorsabb ez a folyamat, abban az esetben hamarabb kikopik a bőrbe juttatott pigment.

A napsugárnak, szoláriumozásnak kitett bőrből is hamarabb kopnak a színek vagy hamarabb változtatják meg eredeti színharmóniájukat. Ezért javasoljuk mi sminktetoválók, hogy napozáskor, nyaraláskor érdemes fényvédő krémmel védeni a tetovált területet.

Fontos befolyásolási tényező a pigmentek összetétele is. Vas-oxid tartalmú pigmentek kopásakor vörös, pirosas szín marad vissza. Ez az a szín, ami nem fog kikopni. Titán-dioxid tartalmúak pedig világos nyomot hagynak.

A sminktetováló által bőrbe juttatott pigmentek elhalványodása, kikopása természetesen nem egyik napról a másikra történik, fokozatosan bomlik le. Nem kell attól tartani, hogy egyik nap még gyönyörű színe volt, majd másnap felkelve mikor a tükörbe pillantunk, hűlt helyét találjuk a sminktetoválásunknak.

Szemöldök esetében, ha eredetileg is világos szín lett választva, akkor természetes, hogy 12-15 hónap után frissíteni szükséges, hogy ideális maradjon a színe. Szem és ajak sminktetoválását 2-3 évente elegendő megújítani.           Frissítéskor fennáll a lehetőség, hogy a formán és kivitelezési módszeren is változtassunk a legújabb trendet követve. 

Ha figyelemmel kíséritek a sminktetoválást, akkor biztosan nektek is feltűnt, hogy nem csak az öltözködésben, sminkben változik a divat, hanem a sminktetoválás terén is állandó az újdonság. Mára a visszafogott stílus került előtérbe. Teljesen háttérbe szorultak a régi, csík vagy filctoll hatású szemöldök tetoválások. A lágyan sminkelt hatás vagy az eredeti, "szedetlen" szemöldök a fő irányzat.

A szem kihangsúlyozása is a szolidabb vonalat kéri, hogy üde, friss, fiatal legyen a tekintet. Vékony kontúrral a szempillatőben vagy lágy satírozással adom meg a keretet, ami kiemeli a tekintetet.

Szájtetoválásnál sem készül manapság csak kontúrozás. Ebben az esetben is leheletvékony kontúr mellett finom satírozással pigmentálom az ajkat, félig vagy telibe, így korrigálva az esetleges formai hiányosságot. Ha szeretnéd, hogy ajkad optikailag dúsabbnak tűnjön, akkor ez is megvalósítható. Ebben az esetben több színt dolgozok össze, kívülről befelé haladva világosabb színeket választva.

A sminktetoválás a jelenlegi trend szerint színben és formában is a természetességet hangsúlyozza, ami mindennap, minden helyzetben viselhető sminkalap. Olyannyira, hogy idegen szem számára szinte teljesen észrevétlen a kivitelezés, csak a szépsége tűnik fel

                               Van már sminktetoválásod, és szeretnél változtatni rajta?                        Neked is tetszenek az újdonságok? Keress meg konzultációs időpontért, amikor személyes találkozás alkalmával megtervezem a frissítés vagy változtatás lehetőségét.

Bejelentkezés: ☎ +36209658732 ➡https://www.wachterkriszti.hu/idopont/kapcsolat/


#sminktetoválás #sminktetováláskőszeg #szemöldöktetoválás #szájtetoválás #szájsatírozás #ajaktetoválás #szemhéjtetoválás #szemhéjsatírozás #wachterkriszti #wachterkrisztisminktetoválás #wachterkrisztikozmetika #sminktetoválásszombathely #pmu #augenbrauen #augenbrauenpermanentmakeup #permanentmakeup #lipps #lippenschattierung #lidstrich #schminktattoo #schminktatovierung #microblading