Az folyamatos megújulás elengedhetetlen a tudatos szakember számára

2021.08.10

Már visszatértem ugyan a hétköznapi szorgos menetbe, de ennek ellenére még mindig a hétvégi két napos sminktetováló konferencia hatása alatt vagyok.

Két szuper sminktetováló kolléganőnek, Lukács Katának és Sugár Zsanettnek köszönhető a szervezés. Gyönyörű környezetben, egy 5*-os szállodában, Hévízen találkozott a szakma, ahol ők ketten is tartottak remek bemutatókat. Nagyon innovatív, és összetett szakma a sminktetoválás, ezért a vendégek érdekében is elengedhetetlen a folyamatos szakmai érdeklődés. Információban gazdag előadást tartott Polónyi Klaudia, és Siklós Júlia is, akik kezéből szintén fantasztikus munkák kerülnek ki, és örömmel adják át tudásukat.

Évek óta nagyon közkedvelt a hölgyek körében a sminktetoválás, az esztétikum, és a praktikum miatt is. Míg sok évvel ezelőtt általában az erőteljes hatás volt a sminktetoválással összeegyeztethető, napjainkban inkább a természetes, lágy hatás elérése a cél. Ahhoz, hogy a korábban készült feltűnő, vagy esetleg rontott sminktetoválások helyére a szolidabb változat elkészülhessen, először a maradék pigmenteket el kell távolítani a bőrből. Vagyis elő kell készíteni a "terepet" az új tetoválás befogadására. Egyik ilyen leghatékonyabb tetoválás eltávolító módszer a lézeres eltávolítás. Erről Hódi Nagy Erika tartott szakmai bemutatót elméletben és gyakorlatban egyaránt.

A tanfolyamok, konferenciák mind kitűnő alaklom, hogy a kolléganőkkel megosszuk tapasztalatainkat, ezzel segítve egymás munkáját, hogy nektek, vendégeinknek a legjobbat nyújthassuk. A közvetlen, vidám társaság, és a remek helyszín lehetőséget adott egy kis lazításra is. ;)